Barbera

történéseim

Friss topikok

  • barbera: @Torma Peti: Majd igyekszem, de először lehet, hogy simán az egyensúly érzékemen kéne javítani, me... (2009.11.03. 18:15) Hétvége Nr. 4 - 5
  • barbera: Köszönjük Emese! (2009.10.08. 20:08) Hétvége Nr. 3
  • szixous: Amúgy mi láttunk Portugáliában bikaviadalt, vagyis inkább valami "játszódást bikával". Egy karámba... (2009.09.28. 17:36) Péntek esti "coachsurfing party"
  • szixous: Csodás helyen vagy! És köszi a képeket... annyira jó, jönnek az emlékek, eszembe jutott a vár, meg... (2009.09.25. 19:56) Hétvége Nr. 1
  • barbera: Nem tudom miért, de nem lehetett ott befejezni a posztot, így idekerült, kommentként. (2009.09.15. 15:51) Elutazás előtt

Péntek esti "coachsurfing party"

2009.09.28. 14:58 barbera

Péntek estére előre beharangozott nagy bulira készült a csapat. Ez a pénteki napon eszméletlen sok e-mailben teljeseedett ki, amelyből próbáltuk leszűrni a lényeget: ki és mit akar csinálni? Voltak akik a német követség melletti Oktoberfestet szerették volna kipróbálni, de jöttek a hírek, hogy volt aki már tegnap kipróbálta, és bizony ők annyira nem voltak oda tőle. A sör is drágább volt, mint a Bairro Alto-ban stb. Ezek után a csoport egy része még mindig oda akart menni, én is.

További e-mailek jöttek, aztán feladtam, hogy kövessem, hogy akkor ki mikor merre hol találkozik a csoporttal.

Szerencsére hazaértem után megjöttek a lakótársak, és Afshin, aki minden buliban benne van, mondta is, hogy menjünk mert várnak ránk... Kapkodás, indulás. Ezek után kiderült, hogy az összes lehetőség közül, valami sokadik helyre megyünk.

A parti, egy nagy közös szabadtéri filmvetítés volt. A filmvetítés egy téren volt, amit esélytelen megtalálni a google maps-en is... A tér egyik oldalán egy templom volt, és ennek a fehérre meszelt fala volt a filmvászon. Egy csomó gyerkőc mászkált, de a legfeltűnőbb egy kb. 2 éves leányzó volt, aki állandóan húzott magával egy kis rózsaszín, gurulós táskát, a másik kezében egy Kisvakond figura és a fején kalap. Egyszerűen hihetetlenül, stílusos volt, mint egy kis jövendőbeli nő... A szülei szaladgáltak utána, nagyon kis aranyosa, és arra gondoltam, hogy otthon ezt a lányt, már nyolcszor rendreutasították volna, meg mennyire más az itteni emberek hozzáállása...

A filmvetítés egy némafilmmel kezdődött, ami alá természetesen egy magyar zenész (Mester Sándor gitárművész: www.mestersandor.com) szolgáltatta a zenét, hiszen a némafilmeket régen is úgy játszották, hogy mégse legyen teljes csend, ezért általában egy zongorista kísérte a filmet. Nahát ez a magyar zenész volt a leányzó édesapja, odamentem hozzá, hogy de jó mit csinálnak itt, stb-stb, és kiderült, hogy az egész család magyar, csak a felesége rendezőnek tanul, és kapott egy féléves ösztöndíjat Lisszabonba (www.hajdueszter.com).

Nagyon aranyosak voltak, de mivel ez az egész filmvetítésesdi 9 körül kezdődött, a némafilm után el is mentek, mert kezdett Manci, aki amúgy Manuella nyűgös lenni.

 A némafilm után valami nem néma egészen mai filmet nézhettünk, de én ezt az időt átbeszélgettem újdonsült magyar barátaimmal, és mire visszaültem a filmezők közé már késő volt nem tudtam követni a filmet, és mivel a lakótársaim is hasonlóképp voltak, mármint a láncfelvevéssel, ezért végül egy kisebb séta után leléptünk, mégis csak metróval menjünk haza, ne valamiféle éjszakai busszal. A metró éjjel 1-ig jár, 6:30-tól.

Pár kép az eseményről: http://ms3music.blogspot.com/2009/09/concerts-in-lisbon.html

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://barbera.blog.hu/api/trackback/id/tr91412899

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szixous 2009.09.28. 17:34:21

hmmm... kedves gitáros "bácsi" :) :)))

szixous 2009.09.28. 17:36:57

Amúgy mi láttunk Portugáliában bikaviadalt, vagyis inkább valami "játszódást bikával". Egy karámban mindenféle kiskölyök (jó, inkább kamasz)szaladgált egy fiatalabb bika elől. Szóval ez ilyen finomított bikaviadal volt, de legalább őrzik valamennyire a szokást.
süti beállítások módosítása